30 بهمن 1392

چگونه از فرزندانمان در اینترنت محافظت کنیم؟

مولف: مدیریت سیستم   /  دسته: دسته بندی نشده   /  رتبه دهید:

چگونه از فرزندانمان در اینترنت محافظت کنیم؟

شبکه اینترنت حجم بالایی از کاربران را در خود جای داده است و در این بین، عده ای همواره در پی شکار موقعیت برای سو استفاده از دیگران هستند. نگرانی والدین برای استفاده نادرست فرزندانشان از اینترنت همواره وجود داشته و این نگرانی بی مورد هم نیست .

اینترنت دارای ابعاد و جنبه‌های بسیار مفیدی است که می‌تواند برای کودکان و نوجوانان بسیار مفید باشد اما در عین حال همواره خطراتی نیز این افراد را تهدید می کند. آموزش مناسب بهترین روش برای مقابله با مشکلات است و همواره پیشگیری بهترین راه حل بوده است. با شناساندن ابعاد مختلف اینترنت به فرزندانتان و بالا بردن سطح آگاهی آنها می توانید از بروز مشکلات جدی در فضای مجازی جلوگیری کنید. آنها را در زمان استفاده از اینترنت زیر نظر داشته باشید و فعالیت های آنها را کنترل کنید .

با آگاهی دادن به فرزندانتان می توانید از سو استفاده های احتمالی در محیط وب جلوگیری کنید. برای قدم اول دلایل نگرانی خود را برای آنها شرح دهید و به آنها بفهمانید که مورد اعتماد تان هستند و افراد غریبه ای که بهواسطه استفاده از اینترنت در ارتبط با آنها قرار می گیرند، دلیل اصلی نگرانی شما هستند .

از فرزندانتان بخواهید که اطلاعات شخصی و خصوصی خود و اعضای خانواده را در اختیار دیگران قرار ندهند و به آنها تفهیم کنید که در شرایطی که افراد ناشناس آدرس منزل، شماره تلفن، اسم مدرسه و مسیری را که برای رسیدن به منزل طی می‌کنند را در اختیار داشته باشند، چه خطراتی احتمالی در کمینشان خواهد بود. شما با آموزش صحیح فرزندانتان در شرایطی که آنها بپذیرند با افراد غریبه ارتباط برقرار نکنند و اطلاعات خود را در اختیارشان قرار ندهند گام مهمی را در جهت حفظ آنها برداشته اید. به آن‌ها یادآوری کنید هنگامی یک فرد غریبه به هر صورتی سعی کرد با آن‌ها تماس برقرار کند و یا اطلاعات خاصی را از آن‌ها درخواست کرد، حتماً شما را در جریان بگذارند .

به آنها گوشزد کنید که تحت هیچ شرایطی رمزهای عبور خود را در اختیار سایرین، حتی دوستان صمیمی خود قرار ندهند.

برای آنها توضیح دهید که چه اطلاعاتی خصوصی اند و سایرین نباید از آنها مطلع باشند و چه اطلاعاتی قابل انتشار برای عموم هستند . همچنین به آنها آموزش دهید که چگونه حرف هایی که امروز به صورت آن لاین می زنند، می تواند در آینده برایشان در دانشگاه یا مصاحبه‌های شغلی مشکل آفرین باشد. با آن‌ها در خصوص اینکه برخلاف مکالمات روزمره، هر بحث آن لاین در اینترنت برای همیشه ثبت می‌شود و چه بسا در آینده هم قابل دسترسی واستناد باشد به صحبت بنشینید . با مثال هایی از موارد سواستفاده در دنیای واقعی همانند آدم ربایی، سواستفاده جنسی، دزدی هویت فردی و... ذهن آنها را در مورد مشکلات احتمالی روشن کنید .

 در خانه زمان و مکان مشخصی را برای استفاده آن‌ها از اینترنت انتخاب کنید. به گونه‌ای که علاوه بر عادت دادن آن‌ها به منظم و وقت شناس بودن، امکانی را به وجود آورید که تنها هنگامی که در خانه حضور داشته و امکان کنترل و راهنمایی آن‌ها را دارید، از اینترنت استفاده کنند .

به کودکان و نوجوانان تان اجازه استفاده از اینترنت در اتاق خودشان را ندهید، یک بخش عمومی از خانه را ویژه کارهای اینترنتی همه افراد خانواده مشخص کنید. در این صورت راحت‌تر می‌توانید نحوه کار آن‌ها با اینترنت را کنترل کنید و به آن نظارت داشته باشید .

اگر همگی از یک کامپیوتر برای دسترسی به اینترنت استفاده می کنید، برای هر کس اکانت ویژه خودش را ایجاد کنید. با این کار می‌توانید بر اکانت فرزندانتان برخی نرم افزارها و تنظیمات کنترلی ویژه والدین را فعال کنید، تا بتوانید عملکرد آنها را هنگام استفاده از کامپیوتر بررسی و مراقبت کنید .

شاید مهمترین کار برای حفاظت از فرزندان تان، این باشد که اعتماد آنها را جلب کنید تا در مورد مسائل و مشکلات شان با شما مشورت کنند. از آنها بخواهید تا هر سوالی را که برایشان پیش می آید از شما بپرسند و به آنهاصادقانه جواب دهید .

 معمولاً کودکان و نوجوانان ترجیح می دهند به همه اعتماد کنند، به آنها بیاموزید افرادی در جامعه هستند که تمام تلاش خود را در جهت فریب کودکان انجام می دهند .

 دانش و آگاهی خود را در مورد شبکه های اجتماعی مانند Facebook ، Twitter ، Myspace و غیره بالا ببرید و در آنها عضو شوید تا با شناخت نقاط ضعف و قوت این شبکه ها، به شکل بهتری بتوانید فرزندان تان را در استفاده از این سایت ها راهنمایی کنید. .


تعداد مشاهده (2040)       نظرات (0)

نظرات کاربران درباره خبر "چگونه از فرزندانمان در اینترنت محافظت کنیم؟"


مقاله بسیار مفیدی بود. متشکرم

نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید